Akce víkend 26. - 27. září 2014

Svatováclavské slavnosti - 27. září 2014

Svatý Václav byl český kníže a světec, který je považován za hlavního patrona české země a symbol české státnosti. 28. září 2014 mají všichni Václavové svátek, přijeďte ho oslavit do Třeboně u příležitosti Svatováclavských slavností. Kromě celodenního kulturního programu, se chystá na náměstí i dobový jarmark.

Babouci se postarají o hudební finále, ale přijede například David Síla, mistr Evropy v dřevorubeckém seriálu Eurojack, který to s motorovkou i sekyrou moc dobře umí. Dřevosochař Honza Štěbeták tu bude dokončovat dvoumetrovou sochu poustevníka, který se vrátí ke kapli sv. Víta.


1. Burčákfest v Třeboni

V pátek 26. 9. je akce od 11:00 hod. a v sobotu 27. 9. od 10:00 hod, ve Vinotéce Radka a na Louce u Zlaté stoky; Novohradská 223 a 224.

V nabídce bude více druhů burčáku z produkce Znovínu Znojmo. Po celé dny bude nabídka pstruhů a klobás z komína, ryb a masa z grilu a něco na rožni, doprovodný program a od 19:30 bude hrát živá hudba k tanci i poslechu.

Večer bude táborák s možností opékání buřtů.


Vídeňská opera ve Stráži n. Nežárkou - 27. září 2014

Vídeňská opera opět zavítá na zámek Emy Destinnové ve Stáži nad Nežárkou, 15 km od penzionu Amálka. Koncert bude v sobotu 27. září 2014 v 18 hodin.

Učinkují:

  • Dr. Luisa Albrecht  – sólistka
  • Verena de Best  – sólistka
  • Milan Vlček  – sólista
  • Andrea Linstbauer  – klavír

Vstupenky si můžete zakoupit na www.zamekstraz.cz

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout